Solcellspaket

Ett solcellspaket består av solpaneler för en viss maxeffekt, tillhörande växelriktare och styrelektronik som behövs för inkoppling till elnätet. Med solcellspaket är det enkelt att jämföra hur många watt per krona du får med olika alternativ.

När du köper solceller i paket ingår paneler för angiven effekt och en växelriktare som är dimensionerad för detta. Tänk på att om du planerar att bygga ut din installation med fler paneler i framtiden kommer du inte att kunna koppla in dem till samma växelriktare, om du väljer paket, eftersom delarna är matchade. Välj då hellre att köpa allt separat för att i längden spara pengar.

I solcellspaket ingår i allmänhet kablar och delar för anslutning av panelerna, men ibland kan kompletteringar krävas om kablarna inte är tillräcklig långa.

Det som inte ingår i solcellspaketen är monteringsdetaljer. Vad du behöver för montering beror på var och hur du tänkt dig att montera dina solpaneler. Detta är alltså en ytterligare kostnad som du behöver räkna med när du tittar på solcellspaket.

Solcellspaket sommarstuga

Det finns särskilda solcellspaket för sommarstuga. De är i allmänhet mindre och tänkta för att kunna driva hushållsapparater under dagtid, men framför allt är de helt fristående och inte byggda eller anpassade för att kunna anslutas till allmänna elnätet.

Solcellspaket till sommarstugan är framför allt ett bra alternativ för dig som helt saknar elanslutning i sommarstugan, eftersom det ger en möjlighet att under de ljusa delarna av dygnet använda elektriska apparater.

Kompletterar du din solcellsinstallation i sommarstugan med en batteribank och styrelektronik kan du göra din installation ännu bättre och använda el dygnet runt, även om du får spara på strömmen nattetid, när den inte fylls på.

Prisexempel:

För 23000 kronor får du ett komplett solcellspaket för sommarstugan, med en maxeffekt på 1000W, inklusive leverans. I priset ingår allt utom batterier, som du kompletterar med efter behov.

Solcellspaket villa

Solcellspaket för villa finns från 4 kW och uppåt. Solcellspaketen för villa är avsedda för anslutning till elnätet och fungerar därför som ett billigt komplement till den el du köper via elnätet. Producerar du tillräckligt hög effekt och får tillstånd från nätbolaget kan du till och med sälja överskottselen.

Solcellspaket för villa är ett bra alternativ för alla småhusägare, förutsatt att du kan hitta något bra ställe att montera dem. Bäst är taksluttningar i söderläge, men även väggar eller helt fristående montage på ställning fungerar bra. I solcellspaket för villa ingår allt som krävs utom just monteringsdetaljer, som varierar från fall till fall.

Prisexempel:

För 76198 kronor får du ett komplett solcellspaket för villa på 4 kW, med 12 solpaneler, växelriktare, installationskablar och tillbehör. Komplettera bara med monteringsdetaljer.

Solcellspaket husbil

Ett solcellspaket till husbilen är ett perfekt komplement för dig som ofta campar på platser där det inte finns tillgång till fast elanslutning. Med en solpanel på taket kan du ladda husbilens batterier och klara det nödvändigaste.

På en husbil finns inte lika mycket plats som på en villa, men å andra sidan använder du oftast inte lika mycket el. Solpaneler för husbil behöver vara av lite stadigare konstruktion för att klara av allt de kan utsättas för i trafiken.

Prisexempel:

För 4300 kronor får du ett komplett paket på 160W, 12V, för montering på husbilen och integrering med det vanliga elsystemet.

Solcellspaket husvagn

Husvagnens elsystem laddas normalt från bilen eller genom anslutning till campingplatsens laddstolpe. Men hur gör du när du är ute och campar i det vilda? Lösningen är ett solcellspaket som du kopplar till husvagnens elsystem och som hjälper till att hålla batterierna med ström.

Med ett solcellspaket till husvagnen kan du hålla belysning och annat nödvändigt igång och har tillgång till ström för att ladda dina mobila enheter.

Prisexempel:

För 2290 kronor får du ett komplett solcellspaket till husvagnen. Integrerat i elektronikenheten finns färdiga USB-uttag där du snabbt och lätt kan ladda din surfplatta och mobiltelefon.

Solcellspaket båt

Solceller på båt måste tåla hårda tag om de ska vara permanent monterade. Det finns speciella solpaneler som är extra tåliga och flexibla och som till och med tål att gås på.

Eftersom en båt rör sig i alla väderstreck och du mest behöver ström när båten ligger still rekommenderar vi i första hand en mobil lösning som kan placeras i solen, beroende på båtens läge.

Prisexempel:

För 4490 kronor får du ett mobilt solcellspaket på 100W, i form av en väska, som du kan ta med dig i båten, bilen, sommarstugan, ja överallt. Du har snabbt tillgång till el var du än är.

Solcellspaket 12 v

Alla solcellspaket för husbil, husvagn eller båt är på 12V och anpassade för att ladda 12V-batterier och driva mobila enheter. Välj solcellspaketet i väska för maximal flexibilitet.

Billigaste solcellspaketet

Vad som är det billigaste solcellspaketet beror helt på dina behov och var det ska användas. Alla de alternativ vi presenterar är av bra kvalitet och säljs till mycket konkurrenskraftiga priser.